Het Depot, Leuven.

Gisteren avond was het Me First & the Gimme Gimmes in Het Depot in Leuven. Voorafgegaan door Old Man Markley. Beiden zeer goeie bands, entertainers. Met als grote verrassing toch wel Old Man Markley, waar we dan direct de obligate CDs van aan de collectie toe voegden.

Doch mijn voornaamste verbazing dan al voorbij was. Ik was namelijk nog nooit in Het Depot geweest en hoe het mij voorgesteld was door een niet nader genoemde vriend, verwachtte ik me aan een oude hangar met een herbestemd laadplatform als afgeleefd betonnen podium. Er was ons oorschade van de ergste orde beloofd en ik had Viona al gewaarschuwd dat om zich door de geluidsbarrage te worstelen, ze zeker oordoppen in zou moeten hebben!

Stel je dan even mijn verbazing voor bij het betreden van het hypermoderne gebouw dat eerder voor toneel dan concerten ingericht is. Cinema stijl zitplaatsen en een par terre voor wie het wat wilder wilt. En het was uitverkocht, dus het ging er feestelijk aan toe.

image

En wat met het geluid? Gemiddeld 101db over de hele lijn. Dat weet ik, want ik stond in de buurt van de PA waar dat mooi groot te lezen stond op een groot scherm. Niveau tussen de 90 en 110, dus ook daar alles behalve te klagen.

image

Zeker een plek waar in nog naartoe wil! (Behalve dan een beetje ver)
En een heel mooie avond. Aanrader!

ps. What’s with bands not having proper websites anymore these days?!

Published by Gert

Person-at-large.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: